Tant si ets intolerant a la lactosa, ets vegetarià, o vols començar a reduir el teu consumo de carne, en aquest secció hi trobarás un munt de receptes tant senzilles com delicioses!
Espaguetis de carbassó amb pesto vermell
Ingredients:
– 2 carbassons
– 6 tomàquets secs
– 1 ceba tendra
– 40 g de avellanes
– 1 gra d’all
– 1 branqueta de farigola
– 50 g de formatge parmesà rallas
– Oli d’oliva
– Sal
Recepta pas a pas:
- Preparar les verdures.
Por un lado, pon los tomates secos en un cuenco, cúbrelos con agua templada y déjalos en remojo durante unos 15 minutos para elaborar después el pesto rojo. Por otro, despunta los calabacines, lávalos y sécalos. Para hacer los tallarines, solo tienes que cortarlos primero en láminas finas a lo largo y, después, en tiras de 3 o 4 mm de ancho. O bien hacerlo con ayuda de un pelador de verduras o de una mandolina de cocina. - Elaborar el pesto vermell.
Neteja la ceba tendra retirant les arrels, la primera capa i la part verda més dura; després, renta-la i asseca-la. Pela l’all. Escorre els tomàquets que havies deixat en remull. Retira la pell fina de les avellanes. Renta la farigola i separa les fulletes. Pica tots els ingredients i barreja’ls en un bol. Finalment, afegeix el formatge parmesà i 3 cullerades d’oli, i remou el conjunt fins que tot quedi ben integrat. Cobreix-ho amb film de cuina i deixa reposar el pesto fins al moment de servir. - Coure els espaguetis i servir.
Per a fer-ho, només has de bullir les tallarines de carbassó amb ½ culleradeta de sal durant un parell de minuts. Després, retira’ls i deixa’ls escórrer en un colador. Finalment, reparteix-los en 4 plats, amaneix amb el pesto vermell per damunt i serveix de seguida.
RECEPTA APTA PER A INTOLERANTS A LA LACTOSA
Com no porten ni carn ni peix, aquestes tallarines són aptes per a vegetarians. I si en el pesto vermell prescindeixes del parmesà, que és un làctic d’origen animal, també podrien encaixar en una dieta sense lactosa.
Albergínies farcides de soja
Ingredients per a 4 persones:
– 2 albergínies
– 150g de soja texturizada fina
– 100ml de brou de verdures
– 50g salsa de tomàquet
– 50 g de salsa beixamel
– Pebre roig dolç (1/2 culleradeta)
– Sal
– Pebre negre mòlt
– Formatge ratllat 60 g
– Oli d’oliva verge extra
- Barregem el brou de verdures amb les dues salses, afegim la soja i deixem que es vagi hidratant mentre preparem les albergínies. Rentem bé, retirem el peduncle i tallem per la meitat al llarg. Tallem la polpa en forma de creu sense arribar a la base. Reguem amb un fil d’oli d’oliva verge extra i salpebrem.
- Coloquem les mitats de l’albergínia en un recipient apte per microones i cobrim amb film transparent, foradat per diversos costats. Rostim al microones a máxima potencia durant 10-12 o fins que al punxar la pompa notem que està ben feta.
- Buidem les albergínies, deixant una bona base per poder omplir després. Piquem la polpa i l’afegim a la barreja de la soja amb les salses. Afegim 1/2 culleradeta de pebre vermell, sal i pebre negre al gust. Omplim les bases d’albergínia, espolvorem amb formatge ratllat i gratinem fins daurar. Servim immediatament.
Cheesecake sense lactosa
Ingredients:
Base del pastís
– 250 g. galetes Digestive
– 100 g. mantega sense lactosa
Farcit del pastís
– 900 g. formatge crema sense lactosa
– 330 g. sucre
– 200 ml. nata per muntar o crema per batre sense lactosa
– Suc de mitja llimona
– 4 ous
– 1 cullerada d’essència de vainilla
– Ratlladura d’una llimona gran
– 30 g. farina de blat
– 100 ml llet sencera sense lactosa
Cobertura (opcional)
– 2 cullerades melmelada de maduixa