RECEPTES

Tant si ets intolerant a la lactosa, ets vegetarià, o vols començar a reduir el teu consumo de carne, en aquest secció hi trobarás un munt de receptes tant senzilles com delicioses!

Espaguetis de carbassó amb pesto vermell

Fotografía de la recepta espaguetis de carbassó amb pesto vermell.
Espaguetis de carbassó amb pesto vermell.

Ingredients:
– 2 carbassons
– 6 tomàquets secs
– 1 ceba tendra
– 40 g de avellanes
– 1 gra d’all
– 1 branqueta de farigola
– 50 g de formatge parmesà rallas
– Oli d’oliva
– Sal

Recepta pas a pas:

  1. Preparar les verdures. 
    Por un lado, pon los tomates secos en un cuenco, cúbrelos con agua templada y déjalos en remojo durante unos 15 minutos para elaborar después el pesto rojo. Por otro, despunta los calabacines, lávalos y sécalos. Para hacer los tallarines, solo tienes que cortarlos primero en láminas finas a lo largo y, después, en tiras de 3 o 4 mm de ancho. O bien hacerlo con ayuda de un pelador de verduras o de una mandolina de cocina.
  2. Elaborar el pesto vermell.
    Neteja la ceba tendra retirant les arrels, la primera capa i la part verda més dura; després, renta-la i asseca-la. Pela l’all. Escorre els tomàquets que havies deixat en remull. Retira la pell fina de les avellanes. Renta la farigola i separa les fulletes. Pica tots els ingredients i barreja’ls en un bol. Finalment, afegeix el formatge parmesà i 3 cullerades d’oli, i remou el conjunt fins que tot quedi ben integrat. Cobreix-ho amb film de cuina i deixa reposar el pesto fins al moment de servir.
  3. Coure els espaguetis i servir.
    Per a fer-ho, només has de bullir les tallarines de carbassó amb ½ culleradeta de sal durant un parell de minuts. Després, retira’ls i deixa’ls escórrer en un colador. Finalment, reparteix-los en 4 plats, amaneix amb el pesto vermell per damunt i serveix de seguida.

RECEPTA APTA PER A INTOLERANTS A LA LACTOSA

Com no porten ni carn ni peix, aquestes tallarines són aptes per a vegetarians. I si en el pesto vermell prescindeixes del parmesà, que és un làctic d’origen animal, també podrien encaixar en una dieta sense lactosa.

Albergínies farcides de soja

Albergínies
Albergínies farcides de soja.

Ingredients per a 4 persones:
– 2 albergínies
– 150g de soja texturizada fina
– 100ml de brou de verdures
– 50g salsa de tomàquet
– 50 g de salsa beixamel
– Pebre roig dolç (1/2 culleradeta)
– Sal
– Pebre negre mòlt
– Formatge ratllat 60 g
– Oli d’oliva verge extra

  1. Barregem el brou de verdures amb les dues salses, afegim la soja i deixem que es vagi hidratant mentre preparem les albergínies. Rentem bé, retirem el peduncle i tallem per la meitat al llarg. Tallem la polpa en forma de creu sense arribar a la base. Reguem amb un fil d’oli d’oliva verge extra i salpebrem.
  2. Coloquem les mitats de l’albergínia en un recipient apte per microones i cobrim amb film transparent, foradat per diversos costats. Rostim al microones a máxima potencia durant 10-12 o fins que al punxar la pompa notem que està ben feta.
  3. Buidem les albergínies, deixant una bona base per poder omplir després. Piquem la polpa i l’afegim a la barreja de la soja amb les salses. Afegim 1/2 culleradeta de pebre vermell, sal i pebre negre al gust. Omplim les bases d’albergínia, espolvorem amb formatge ratllat i gratinem fins daurar. Servim immediatament.

Cheesecake sense lactosa

Ingredients:
Base del pastís
– 250 g. galetes Digestive
– 100 g. mantega sense lactosa
Farcit del pastís
– 900 g. formatge crema sense lactosa
– 330 g. sucre
– 200 ml. nata per muntar o crema per batre sense lactosa
– Suc de mitja llimona
– 4 ous
– 1 cullerada d’essència de vainilla
– Ratlladura d’una llimona gran
– 30 g. farina de blat
– 100 ml llet sencera sense lactosa
Cobertura (opcional)
– 2 cullerades melmelada de maduixa