Cheesecake sense lactosa

INGREDIENTS:

  • Base del pastís:

– 250 g. galetes Digestive
– 100 g. mantega sense lactosa

  • Farcit del pastís:

– 900 g. formatge crema sense lactosa
– 330 g. sucre
– 200 ml. nata per muntar o crema per batre sense lactosa
– Suc de mitja llimona
– 4 ous
– 1 cullerada d’essència de vainilla
– Ratlladura d’una llimona gran
– 30 g. farina de blat
– 100 ml llet sencera sense lactosa

  • Cobertura (opcional)

– 2 cullerades melmelada de maduixa

PROCEDIMENT:

  • Base del pastís:

Triturem les galetes digestive i les barregem amb la mantega, que haurem fos uns segons a microones, fins a aconseguir una textura de sorra mullada.

Cobrim la base d’un motlle de 20 cm. amb aquesta barreja, pressionant perquè pugi pels laterals fins a la meitat de la seva altura. Reservem a la nevera uns 15 minuts.

  • Farciment del pastís:

Preparararem una crema (sour cream casolana). En un bol mitjà barregem els 200 ml de nata amb el suc de mitja llimona. Remenem bé perquè es talli i agafi una textura més densa. Reservem.

En un bol gran afegim el formatge crema i el sucre i remenem fins integrar molt bé amb una espàtula, o si fem servir un robot, amb la pala de barrejar. Mai amb les varetes per no ficar aire a la barreja.

Anem incorporant els ous un a un, barrejant bé cada vegada.

A la crema agra que hem tallat li afegim la vainilla, la ralladura d’una llimona gran, la farina i la llet sencera (en aquest ordre), barrejant bé per desfer els grumolls.

Afegim aquesta barreja al bol gran ho barregem tot bé amb una espàtula sense ficar aire.

Aboquem la barreja a el motlle i el portem a forn preescalfat a 170 º C durant 1 hora (si el motlle fora de 23 cent.metros posem al forn 50 minuts).

Quan passi aquest temps apaguem el forn i, sense obrir-lo per no deixar escapar la calor, deixem el pastís fins que es refredi completament dins i acabi de cuinar-se en l’interior (unes 5 hores).

Després refrigerem tota la nit (com més temps passi a la nevera, més bona estarà).

Opcionalment podem servir-la amb melmelada de maduixa. Posem  dues cullerades en un bol i la remenem bé per fer-la més líquida. Així serà més fàcil abocar-la sobre el pastís.

A gaudir!

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *