INGREDIENTS:
- Base del pastís:
– 250 g. galetes Digestive
– 100 g. mantega sense lactosa
- Farcit del pastís:
– 900 g. formatge crema sense lactosa
– 330 g. sucre
– 200 ml. nata per muntar o crema per batre sense lactosa
– Suc de mitja llimona
– 4 ous
– 1 cullerada d’essència de vainilla
– Ratlladura d’una llimona gran
– 30 g. farina de blat
– 100 ml llet sencera sense lactosa
- Cobertura (opcional)
– 2 cullerades melmelada de maduixa
PROCEDIMENT:
- Base del pastís:
Triturem les galetes digestive i les barregem amb la mantega, que haurem fos uns segons a microones, fins a aconseguir una textura de sorra mullada.
Cobrim la base d’un motlle de 20 cm. amb aquesta barreja, pressionant perquè pugi pels laterals fins a la meitat de la seva altura. Reservem a la nevera uns 15 minuts.
- Farciment del pastís:
Preparararem una crema (sour cream casolana). En un bol mitjà barregem els 200 ml de nata amb el suc de mitja llimona. Remenem bé perquè es talli i agafi una textura més densa. Reservem.
En un bol gran afegim el formatge crema i el sucre i remenem fins integrar molt bé amb una espàtula, o si fem servir un robot, amb la pala de barrejar. Mai amb les varetes per no ficar aire a la barreja.
Anem incorporant els ous un a un, barrejant bé cada vegada.
A la crema agra que hem tallat li afegim la vainilla, la ralladura d’una llimona gran, la farina i la llet sencera (en aquest ordre), barrejant bé per desfer els grumolls.
Afegim aquesta barreja al bol gran ho barregem tot bé amb una espàtula sense ficar aire.
Aboquem la barreja a el motlle i el portem a forn preescalfat a 170 º C durant 1 hora (si el motlle fora de 23 cent.metros posem al forn 50 minuts).
Quan passi aquest temps apaguem el forn i, sense obrir-lo per no deixar escapar la calor, deixem el pastís fins que es refredi completament dins i acabi de cuinar-se en l’interior (unes 5 hores).
Després refrigerem tota la nit (com més temps passi a la nevera, més bona estarà).
Opcionalment podem servir-la amb melmelada de maduixa. Posem dues cullerades en un bol i la remenem bé per fer-la més líquida. Així serà més fàcil abocar-la sobre el pastís.
A gaudir!